Montage voorschrift

Eco Bamboe Europe
The Amazing Grass

Bestaande stenen muur en oude bestaande schutting constructie:

Stel u heeft een oude muur, schuurtje, winkelruimte of een wand in de woning, die eigenlijk een mega metamorfose nodig heeft, plaatst u daar gewoon onze halve Bamboe tuinschermen tegenaan.

Het gaat als volgt:
Wij adviseren om gehalveerde bamboeschermen minimaal 5 cm van de grond te plaatsen, zodat ze niet constant in natte grond blijven staan, dit kan na verloop van tijd verrotten van de Bamboe  veroorzaken. U monteert panlatten 18 x 45 mm geïmpregneerd, (beter voor de duurzaamheid)tegen de bestaande muur. De panlatten kunt u vast schroeven van links naar rechts over de gehele muur. Ter hoogte van de touwen op de Bamboe, kunt u de schroeven plaatsen, zodat ze niet in het zicht zijn. De Bamboe dient u wél voor te boren met 4 mm boor, dit i.v.m. splijten van de Bamboe.

De Bamboe kunt u op 3/4 plaatsen vastschroeven. Vervolgens of vooraf kunt u als u dat wilt de Bamboe in de gekookte lijnzaadolie zetten. Voor de duurzaamheid van onze Bamboe, 12/15 jaar.

Zelf op maat zagen:
Onze Eco Bamboe tuinschermen zijn makkelijk in te korten. Zo wel in de breedte als in de hoogte. Door een goede scherpe cirkelzaag te gebruiken om de schermen op hoogte in te korten. Gebruik geen decoupeerzaag of handzaag dit i.v.m. met raffelen van de Bamboe. Verder is Bamboe een fijn materiaal om mee te werken en te bewerken. Als u in de breedte wilt inkorten kan dat gemakkelijk. Door het touw aan één zijde los te maken en op breedte af te zagen en touw aan achterzijde weer monteren en of vast te nieten. Project klaar.

Stel u heeft niets staan:
Dan plaatst u om de 180 cm een paal, “liefst van hardhout” in de grond. Door middel van bijvoorbeeld snel beton ter versteviging van de paal en gehele constructie. De palen staan nu ca. 180 cm uit elkaar, deze gaat u op de hoogte van de touwen verbinden met elkaar. Door middel van een panlat tegenaan te schroeven van links naar rechts. Bovenaan, midden en onderaan. Vervolgens boort u de Bamboe voor met een 4 mm boor om splijten van de Bamboe te voorkomen.

Dan monteert u de Bamboe tegen de panlatten aan. En hangt het geheel waterpas af. Vervolgens kunt u kiezen om het geheel in de gekookte lijnzaadolie te zetten. Voor de verduurzaming van onze Bamboe tuinschermen.

Eco Bamboe Europe
Oerseweg 17
7071PP ULFT
Nederland
☎:+31 (0)315 32 54 36
Whatsapp +31 (0)315 32 54 36
info@ecobamboe.nl
www.ecobamboe.nl