Duurzaam Tuinieren:

Hoe je bamboe kunt toepassen in de tuin.

Bamboe is een veelzijdig en milieuvriendelijk materiaal dat je tuin niet alleen mooier kan maken, maar ook functioneler. In deze blog bespreken we enkele creatieve manieren om bamboe in je tuin te integreren, geïnspireerd door de mogelijkheden die EcoBamboo biedt.

 1. Privacy Schermen en Hekken
  Bamboe is ideaal voor het creëren van natuurlijke privacy schermen of hekken. Deze structuren bieden niet alleen privacy, maar geven je tuin ook een elegante uitstraling. Bamboe schermen zijn duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze een praktische keuze zijn voor buitenruimtes. Ze voegen een rustieke charme toe die perfect past bij zowel moderne als klassieke tuinen. Bekijk ons uitgebreide assortiment bamboe schermen voor inspiratie en mogelijkheden.
 2. Tuinranden
  Gebruik bamboe om nette en aantrekkelijke randen voor je tuinbedden te maken. Bamboe randen zijn eenvoudig te installeren en zorgen voor een rustieke, natuurlijke uitstraling die goed past bij verschillende tuinontwerpen. Dit geeft je tuin een afgewerkte look en helpt tegelijkertijd om gras en onkruid buiten te houden.
 3. Trellis en Ondersteuningen
  Bamboe is perfect voor het bouwen van trellissen en ondersteuningen voor klimplanten zoals tomaten, bonen en komkommers. Deze structuren zijn stevig en helpen de groei van je planten verticaal te begeleiden, wat ruimte bespaart en visuele interesse toevoegt. Met enkele bamboestokken en touw kun je eenvoudig een duurzame en esthetisch aantrekkelijke ondersteuning creëren.
 4. Waterelementen
  Integreer bamboe in waterelementen zoals fonteinen of regenpijpen. Bamboe’s natuurlijke uitstraling en duurzaamheid maken het een uitstekende keuze voor deze elementen, en voegen een rustgevende, Zen-achtige sfeer toe aan je tuin. Denk aan een bamboefontein die een zacht kabbelend geluid produceert, perfect voor meditatie en ontspanning in de tuin.
 5. Verhoogde Tuinbedden en Plantenbakken
  Bouw verhoogde tuinbedden of plantenbakken met bamboe om groenten, kruiden of bloemen te kweken. Bamboe plantenbakken zijn milieuvriendelijk en kunnen op maat worden gemaakt voor elke ruimte. Ze bieden een duurzaam alternatief voor plastic of metalen containers en voegen een natuurlijke esthetiek toe aan je tuin.
 6. Decoratieve Elementen
  Verfraai je tuin met bamboe windgong, hangende plantenbakken en tuinbeelden. Deze elementen voegen niet alleen schoonheid toe, maar creëren ook een vredige en harmonieuze sfeer. Hang bijvoorbeeld bamboe windgongen op voor een zacht, melodieus geluid bij elke bries, of gebruik bamboe om unieke tuinbeelden te maken die een persoonlijk tintje aan je buitenruimte geven.

Eco Bamboo Europe

Heb je vragen over de montage? Of vragen over iets anders, wilt u advies of meer informatie? Daarvoor kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen. Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons op locatie te komen, hier kunt u de bamboe producten bekijken, voelen en zien dat we goede kwaliteit leveren.

Locatie
Oerseweg 17
7071PP ULFT

Telefoon
+31 (0)315 32 54 36

Whatsapp
+31 (0)315 32 54 36

E-mail
info@ecobamboo.nl

Website
www.ecobamboo.nl